Jonaz

Foto
Foto

Tentoonstelling van 31 maart t.e.m. 6 april 2023.
Vernissage op vrijdag 31 maart van 17u-22u. Open op zaterdag 1 april van 14u-19u, van zondag 2 t.e.m. woensdag 5 april van 14u-18u en op donderdag 6 april van 14u-19u.

John Heyninck (°1954) - kunstenaar onder de naam 'JONAZ' - studeerde aan de academie van Wilrijk tussen 1980 en 1985 en woont in Borgerhout.

"Al sinds mijn jeugd voel ik mij aangetrokken door de kunsten. Door mijn reiservaringen, waarbij ik galerijen en musea bezocht, werd ik zelf gestimuleerd om te tekenen en te schilderen. Als autodidact begonnen, volgde ik lessen aan de academie van Wilrijk.
Mijn eerste werken waren in pastel, om daarna te schilderen met acryl. Met een goede begeleiding van de academie en steun van mijn kunstmentor Marc Melsen ontwikkelde ik een eigen stijl en werden mijn werken geselecteerd voor verschillende tentoonstellingen.
Nu schilder ik al enkele jaren met veel kleur en bespeel ik de primitieve kunst, aangetrokken door de Cobra beweging en het Duits-Frans Expressionisme.
Voor mij is het een vrijheid om mijn werken te schilderen zonder regels en academische methodes, maar spontaan en zonder vooropgezet plan.
De fantasiefiguren en abstracte creaties die ontstaan door meerdere overschilderingen, worden hierbij interessant en soms complex
van betekenis.
Het werk is wispelturig in afwisseling maar toch herkenbaar met terugkerende thema's, en met een innerlijke kindsheid opgemaakt.
Zo moet het kunstwerk de toeschouwer treffen met daarin zijn eigen verbeelding en verhaal".