Vincent Rijs

I'm only sleeping

Amsterdam gaat naar Antwerpen

Duotentoonstelling met Maria van Dijkman van 25 september tot en met 6 oktober 2021.

Feestelijke opening op zaterdag 25 september om 15.30u met het duo "Blond en Blauw": Wilma Bakker (zang) & Eric Lensink (keyboard).
Open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 18u. Gesloten op maandag en dinsdag.

 

Vincent Rijs volgde diverse fotografieopleidingen: Fotovakschool, Fotogram, de Masteropleiding aan het ImageLab en analoge fotografische beeldprocessen bij Huis Marseille te Amsterdam. Hij was tot 1 oktober 2010 verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en vestigde zich daarna als autonoom fotograaf.

In de afgelopen jaren heeft Vincent solo-exposities gehad in een drietal Amsterdamse galeries, een gezamenlijke expositie in Arti et Amicitae en zijn portfolio is o.m. vertegenwoordigd in Vogue Italia.

“Een vergrendeld paradijs, de verloren vleugels (onschuld?)" zijn vaak terugkerende motieven in het fotografische werk van Vincent Rijs. Het zijn verstilde beelden, vastgelegd met een warm kleurpalet, in een melancholisch overpeinzend kader geplaatst, soms met een zweem van surrealisme. De prachtige mystieke sfeer die hij oproept heeft een mijmerend, vaak weemoedig verlangen naar een andere wereld die op een vreemde manier toch ook weer heel herkenbaar is.”

 

Titel foto: 'I'm only sleeping'

 

www.vincentrijsfotografie.nl
www.vincentrijsphotography.nl

 

Voor een afspraak buiten de bezoekuren: +31 (0) 610 650 926