Paula Bertholet

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Paula Bertholet, Expressieve landschappen van Northumberland en het Lake District 

Opening zaterdag 5 oktober van 14u tot 17u.

Tentoonstelling van 5 tot en met 16 oktober 2019.
Open op zondag 6 oktober, van woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 12 oktober en op woensdag 16 oktober, telkens van 12u tot 16u.

 

"De puurheid en geografische schoonheid van Northumberland en het Lake District in Engeland maken het dat ik ze wil schilderen. Veertig jaar kom ik al in het Lake District. En de ruige schoonheid van dit stukje wereld kan mij nog steeds ontroeren."

Afgelopen zomer heb ik een workshop gedaan in Northumberland bij Lewis Nobel, een Engelse expressieve landschapsschilder (Lewisnoble.co.uk). Zijn schilderen focust op de fysieke en de emotionele impact van het werken in de vrije natuur. Daarbij combineert hij schilderen met collage. Een werkwijze waar ik mij verder in wil ontwikkelen.

Doordat je buiten werkt, word je blootgesteld aan alle facetten van het landschap, inclusief het weer. De schetsen en tekeningen worden daardoor krachtiger en spontaner. Doordat je sneller en minder secuur kunt werken blijft je werk beperkt tot het weergeven van snelle lijnen en kleur vegen. Bij terugkomst in de studio heb ik deze schetsen door middel van collage verwerkt tot de landschappen die nu hier getoond worden.

Bij het zien van de zeelandschappen, kan ik de branding van de Noordzee nog horen en ruiken. Kijkend naar de werken uit het Lake District voel ik de wind en de koelte, van de laag hangende bewolking over de bergen, op mijn huid.
De landschappen zoals ik ze heb ervaren zijn tot leven gekomen"!

Paula Bertholet werd deels opgeleid aan de Glassell school of arts in Houston, Texas en afgestudeerd aan de Stedelijke Academie van Berchem in de schilderkunst.