Marc Van Boven

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Schilderijen

Tentoonstelling van 10 tot en met 21 juli 2021.
Elke dag open van 12u tot 18u.

 

Schilderen… acrylverf op doek, op groot formaat, zó werkt Marc het liefst, zó probeert hij uiting te geven aan wat rond hem leeft. 

‘Schoonheid’ en de ‘liefde’ uit zijn onmiddellijke omgeving inspireren hem. Ook zijn maatschappelijk engagement komt tot uiting in zijn werk. Rechtvaardigheid en solidariteit met de meest getroffenen in onze wereld. 
Wat is de betekenis van ‘vrijheid’ vooral voor dezen die het ontberen? 


‘Licht’ als symbool van bevrijding is bijna steeds aanwezig in zijn werk.

In enkele van zijn recente werken stelt hij zich de vraag hoe we ons voelen in deze corona-crisis. Dreigt de ‘social distancing’ onze maatschappij te verschralen? Iedereen trekt zich noodgedwongen terug in een kleine bubbel. 
Maar voor hem is deze moeilijke periode een tijd van reflectie, van diepgang en een zoektocht naar ‘schoonheid’ en ware ‘vriendschap’. 
Alleszins een tijd waarin hij niet stilzit en creatief is. 

Marc schildert zowel abstract als figuratief. Blauwen en okers zijn zijn geliefde kleuren . 

 


BIO 
°1947 te Antwerpen

Schilderen is heel zijn leven zijn hobby geweest.  Hij vervolmaakte zich ’s avonds in tekenen en schilderen aan de academie te Antwerpen (4 jaar). 

Na zijn academische studies in de ‘bestuurskunde’, bouwde hij zijn loopbaan uit aan het Henry van de Velde-Instituut, de Universiteit Antwerpen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde en zet hij zich sedert 1985 vrijwillig in voor het management van Unicef België. 

 

Geen openingsreceptie ….sorry. Er wordt ook gevraagd de anti COVID-19 -maatregelen te respecteren. Dank!