Manu De Mey

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Manu De Mey, Ambigu

Tentoonstelling van 3 juli tot en met 14 juli.
Open van 11u tot 18u, gesloten op maandag.

Manu De Mey is geboren in Mortsel in 1965, zijn moeder een Britse kunstenares en zijn vader een Vlaamse boekhouder. Hij groeide op als de oudste van vier broers omringd door de mooie heide en bossen van Kalmthout. In zijn twintiger jaren verhuisde hij naar Antwerpen waar hij zijn eigen zaak startte als webdesigner. 

Hij begon digitale grafische kunst te maken als hobby in 2008. In september 2017 had hij een creatieve openbaring op het Burning Man festival in de woestijn van Nevada, USA. Nog geen week later schreef hij zich in op de kunstacademie van Mortsel en begon te tekenen en schilderen, iets wat hij 30 jaar lang nooit meer gedaan had. Hij leerde zichzelf tekenen in 6 maanden en is sindsdien niet meer gestopt met het tekenen en schilderen van portretten. 

Hij woont nu in Antwerpen met zijn vriendin en twee tienerzonen. Thuis heeft hij twee werkplaatsen. Op het gelijkvloers is zijn kantoor waar hij websites maakt voor klanten. Elke dag, wanneer het werk erop zit, spurt hij naar zijn atelier op de zolder waar hij figuratieve kunst tekent en schildert, voornamelijk portretten. 

Met zijn werken probeert Manu een visuele stempel te drukken en een sterke emotie over te brengen. Zijn portretten zijn vaak ambigu en dit is meestal opzettelijk. De kijker twijfelt of hij kijkt naar een dader of een slachtoffer, een leider of een volger, een meester of een slaaf. Manu's wereld wordt bevolkt door trieste, melancholische personen met onderdrukte emoties, vaak mooie maar beschadigde vrouwen. 

Manu is nog maar een jaar bezig naar buiten te komen met zijn werk en heeft reeds verschillende exposities gehad, zowel solo als in groep en is begonnen te bouwen aan een carrière als kunstenaar. 

https://www.manudemey.be

https://www.instagram.com/manudemey