Katrien Pandelaers

Foto
Foto
Foto

Off Track

Duotentoonstelling met Camille Van de Velde van 5 tot en met 10 juni 2021.

Open op zaterdag 5 juni van 11u tot 18u en van 19.30u tot 21u (vernissage).
Op zondag 6 juni open van 11u tot 18u.
Open van maandag 7 juni tot en met donderdag 10 juni van 14u tot 18u.

 

Ik ben licentiaat vertaler Frans en Spaans van opleiding en heb ook een master na master behaald in de Internationale Politiek en Diplomatie. Als jongere wilde ik de wereld rondreizen en koos daarom deze twee wereldtalen. Als kind volgde ik al keramiekworkshops en vond dit zo leuk dat mijn ouders het tuinhuis als atelier voor mij inrichtten. Hier zat ik vaak te kleien met een vriendin. Ik bouwde ook toen al voornamelijk beelden, vazen, kommen met de hand op. We stookten vaak raku en pit-fire. Later volgde ik keramiekworkshops in De Cirkel in Brasschaat en na mijn studies, ben ik les gaan volgen aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Hier leerde ik nog beter observeren en ontdekte ik de sponsachtige vormen. Ik experimenteerde er ook veel met texturen. Ik vervolgde deze opleiding aan het IKO in Hoogstraten.
Ik ben geïntrigeerd door organische vormen en kleuren en vind mijn inspiratie dan ook in de natuur. De texturen van bomen en planten, vormen van stenen en takken, holtes in bomen en rotsen en ook de schaduwen vind ik knap. Ik zoek de grens op van het materiaal en laat vervormingen ontstaan. Het uitdagende is om deze vervormingen juist bij te sturen en zo mijn sponsachtige objecten te creëren.
Vaak heb ik op voorhand wel een specifiek idee uitgewerkt maar om de vormen niet te statig te maken, gebruik ik soms technieken die ervoor zorgen dat de beperkingen van het materiaal mee het resultaat van mijn abstract werk bepalen. Dit samenspel geeft me een heerlijk vrij gevoel.

www.objectk.be