Christel Heremans

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

De Rozentuin

Tentoonstelling van 21 mei tot en met 3 juni.
Elke dag open van 12.30u tot 19u.

 

De Rozentuin is een eerbetoon aan Jannis Kounellis, één van mijn helden.

Na het zien van de tentoonstelling in de Fondazione Prada (2019) in Venetië bleven de werken van Jannis Kounellis door mijn hoofd spoken. Maanden liep ik te broeden op zijn roze wol en grote rozen tot de inspiratie kwam. 

Bloemen hebben een symbolische betekenis in ons sociaal leven. De roos, de koningin der bloemen, staat in het algemeen symbool voor liefde, vreugde, geluk en genegenheid. De gelegenheden waarbij we een symbolische ruiker rozen geven, inspireerden mij tot mijn grotere schilderijen waar specifieke betekenissen in worden uitvergroot. 
 
Het kleinere werk ontstond door mijn dagelijkse wandelingen, door de buurt waar ik woon in Den Haag, tijdens de eerste corona lockdown in 2020. Op de stoep, tegen de huisgevels, kwam ik allerlei prachtige rozenstruiken tegen. De mooiste heb ik gevat in een serie kleine schilderingen.  

Kounellis zei in een interview: "Ik heb eraan gedacht om zo'n hele show te doen. Het schilderij in de eerste zaal met de zwarte roos en de kooien, gewoon om consequent obsessief te zijn. Het is alsof je een woud van rozen binnengaat, maar dan uitvergroot tot gigantische proporties, en andere heel kleine." 

Dit is mijn woud van rozen, ook consequent obsessief. 

 

Christel Heremans, geboren en getogen in België, woont en werkt in Den Haag, Nederland. 
Zij maakt abstract expressionistische schilderijen meestal op groot formaat. Achter elke abstractie gaat een verhaal schuil uit een ver land of een moment van extreme schoonheid dichter bij huis. Christel werkt met olieverf en om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken gebruikt ze overwegend paletmes en gerecycleerd plastic om de vele verflagen aan te brengen waardoor diepte, ruwheid en licht ontstaan. Met haar werk wil ze mensen inspireren en hun fantasie aanwakkeren, hen meevoeren naar een nieuwe blije wereld vol kleur. 

 

Christel zal de galerie openhouden en graag persoonlijk toelichting geven over haar werk. 
Uit veiligheidsoverwegingen (covid19) vindt er geen vernissage plaats.
Mondmasker verplicht.
Ontsmettingsgel bij de ingang aanwezig.

 

www.christelheremans.nl