Nieuwsbrief november 2021

  • Time to read 1 minute
November

November


Nancy Baillieux - 'Dancing Flowers'
 

Tentoonstelling van 5 tot en met 11 november.
Elke dag open van 12u tot 18u.
Vernissage op vrijdag 5 november van 14u tot 21u.

Expositie Nancy Baillieux

 

Opgegroeid in de Wolstraat in Antwerpen in het kunstenaarscollectief ERCOLA... Als dochter van 2 kunstenaars heb ik dezelfde weg gevolgd. Maar ik ben pas een goede 10 jaar geleden echt voor mezelf beginnen schilderen... Intense kleuren, natuur, insecten en vrouwen zijn mijn lievelingsonderwerpen soms op canvas, aquarelpapier of een miniatuurtje op een geldstuk,   'anywhere the wind blows' ,... . 


 

Hendrik is een Nederlands autonoom beeldend kunstenaar. 
De stijl van zijn werk wordt omschreven als dromerig. Het nodigt je uit om in te verdwalen, om alles om je heen even te vergeten en je te laten meenemen in zijn droomwerelden.
De mystieke elementen in zijn werk prikkelen je zintuigen. Eenmaal in zijn verstilde wereld ontvouwt zich voor ieder persoonlijk een eigen individuele beleving. Soms perfect in balans dan weer onstuimig wild kwetsbaar en ingetogen.

De kunstwerken van Hendrik hebben vaak een intuïtieve basis. Door een langdurige intensieve relatie met de schilderkunst is een uitzonderlijke virtuositeit ontstaan. In het proces van totstandkoming wat maanden in beslag neemt, vormt zich de uiteindelijk imaginaire wereld. Waarvan de oorsprong met grote regelmaat is terug te voeren naar de vele reizen en ontmoetingen in werelden waarin alles anders is. En natuurlijk zijn daarbij weerstanden en andere meningen maar vooral ook nieuwe ontdekkingen met verrassende keuzes. Het is een evoluerend spel met vormen en kleuren licht, donker, schaduw en diepte. In zijn werk bestudeert Hendrik uitgebreid de spanning en vervreemding in de compositie evenals de gelaagdheid van een schilderij.

De wonderlijke kleurencombinaties en eigenwijze vormgeving worden meermaals vergeleken met een intens muziekstuk. Als een meeslepende dans in een broeierige sfeer neemt het je mee. Voel de beweging van de penselen de toetsen welke zijn aangeraakt. 

Door de eigen innerlijke spiegels van de kijker wordt de onwerkelijke werkelijkheid zichtbaar in de beeldvorming van de beschouwer.  

Het werk van Hendrik bevindt zich in particuliere collecties. 


Expositie Hendrik van Noort 


Begga Vermaelen

 

Tentoonstelling van 20 tot en met 28 november 2021.
Open van woensdag tot en met zondag van 14u tot 18u.

Expositie Begga Vermaelen


Bij deze tentoonstelling is Begga Vermaelen in navolging van haar vorige tentoonstelling in 2020 verder aan de slag gegaan met het experimenteren met linodruk. Lichtschakeringen en -inval vormen weer een rode draad; niet enkel in architectonische beelden, maar ook in landschappen en portretten. Vereenvoudiging, vlak en kleur blijven centraal staan.  

Het jarenlange privilege om muurschilderingen en interieurs van zeer dichtbij te bestuderen, werd een inspiratiebron voor de schilderijen en grafisch werk van Begga Vermaelen.  

In haar schilderijen raakte zij enerzijds materiaaltechnisch gefascineerd door het harde oppervlak (de achtergrond als vertrekpunt), de textuur en gelaagdheid in opbouw - en voelde zich ook aangesproken door de monumentaliteit en totaalbeleving van muurschilderingen. Deze totaalbeleving wil ze ook weergeven in haar grafische beelden.  

 

 

Komende tentoonstellingen :

Jean Van Acker (3 - 16 december)
SPRNG (17 - 23 december)
Jemedias Wynhel/Jim Dewaelheyns (24 - 30 december)