Nieuwsbrief september 2022

  • Time to read 1 minute
Foto

Eugénie Nottebohm

Behalve Doctor in Neurobiologie, Natuur- en Bosgids, en Creatieve Therapeute, is Eugénie Nottebohm (1968) ook gediplomeerd in de Schilderkunst aan het Atelier van Ch. Vouyiouklis (Brussel) en in Vrije Grafiek aan het Atelier van G. Peeters (Merksem/ Berchem).

In haar werk houdt ze ervan van mens en natuur waar te nemen, en deze ervaring in licht, kleur en compositie te vertalen.

Na borstkanker heeft haar leven een andere wending genomen: ze is de wijde wereld gaan verkennen met haar zeilboot Giulia.
Onderweg schildert ze in plein-air. Telkens ondervindt ze hoe zacht en mooi het contact met de lokale bevolking dan wordt.
Elk werk wordt een unieke momentopname van haar deelname aan de omgeving en de natuur, een meditatie.

In deze tentoonstelling neemt ze jullie graag mee op reis naar de Azoren, de Algarve, Madeira, de Canarische eilanden, Kaapverdië, Brazilië en de Atlantische Oceaan. 


 

 


Blackbirds Project

Vernissage op vrijdag 16 september van 18u tot 22u.
Open op zaterdag 17 en zondag 18 september  van 11u tot 20u en van maandag 19 t.e.m. donderdag 22 september van 17u30 tot 20u30.

 

Blackbirds Project is een kunstenaarscollectief opgericht door zes ex-collega's van de Koninklijke academie voor Schone Kunsten in Antwerpen: Giulio, Maxime, Mihaela, Nieke, Sabine en Jyotix. Ons doel is om elkaar te beïnvloeden en inspireren tijdens het artistieke proces en diverse mogelijkheden te ontdekken voorbij de academische opleiding. Een sterkte van ons collectief is de diversiteit in vaardigheden en culturele achtergronden van de leden. We maken gebruik van schilderkunst, illustratie, installaties, fotografie en combineren deze disciplines om unieke events en expo's creëren.

Met de expo in Conscience20 onderzoeken de zes kunstenaars het thema "Nestelen".   


Danny Moortgat

Tentoonstelling van vrijdag 23 t.e.m. zondag 25 september 2022.
Elke dag open van 11u tot 18u.

 

Danny Moortgat studeerde vrije grafiek (fotogravure) aan de kunstacademie van Kontich onder leiding van G. Peeters.
Over zijn werk, dat het best omschreven wordt met de term 'Photopainting' en dat aansluit bij het magisch realisme vertelt hij het volgende:

'Ik vertrek bijna altijd van eigen fotomateriaal dat ik afdruk op gewoon papier waarna ik deze print begin te bewerken met alle mogelijke teken- en schildermaterialen al naar gelang de fantasie of het gewenste resultaat.
Ik neem een nieuwe foto van het werk en druk het vervolgens af op een andere drager, dat kan zijn: canvas, handgeschept papier of structuurpapier. Verdere afwerking kan gebeuren met oilpastels, waterverf of krijt. Al deze bewerkingen kunnen ook via ‘Adobe Photoshop’, maar dit is niet mijn ding.
Mijn werk is dikwijls autobiografisch soms donker maar ook ironisch en voorzien van de nodige zelfspot.
Ik probeer een boodschap mee te geven zonder daarbij te vervallen in dogmatische opdringerigheid.
De werken hebben geen naam of titel om de toeschouwer zijn fantasie de vrije loop te laten.
Aan hen om te zien wat ze denken te zien.'

 


 


 

Komende tentoonstellingen :

Rafaêl Van der Linden (28 oktober - 3 november)