Nieuwsbrief juni 2022

  • Time to read 1 minute
Foto


Boudewijn Dupont - 'Find Peace'

Tentoonstelling van 3 tot en met 23 juni. Open van donderdag t.e.m. zondag van 13u tot 19u. Maandag, dinsdag en woensdag enkel op afspraak na 17u via 0467/05.14.63 Vernissage op donderdag 9 juni 2022 van 13u tot 23u - dit is de verjaardag van exposant Boudewijn Dupont. Iedereen welkom voor een glaasje en een hapje.  

Zijn we als mensheid in de juiste richting aan het evolueren? We worden dagdagelijks geconfronteerd met stress, drukte, spanning, angstaanvallen en we lijken dit normaal te gaan vinden. Daarnaast komen we net uit een tweejarige Coronacrisis en rollen we gelijk in een nieuwe oorlogscrisis met een Russische invasie in Oekraïne, dicht bij huis.  Natuurlijk hebben we de wereldproblemen niet altijd zelf in de hand, maar ons recht op vrijheid en eigen innerlijke rust moeten we blijven claimen. Met een open vizier de wereld anders durven te bekijken en gewoon eens stilstaan bij de schoonheid die ons omringt. Rust en vrede vinden door simpelweg te luisteren naar de natuur. In deze Fine-Art Foto Tentoonstelling tracht Natuurfotograaf Boudewijn Dupont dit visueel zichtbaar te maken.    

 

NIVANNI

Hallo daar, Leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Nivanni. Ik ben een Belgische kunstenaar, fotograaf, kunstliefhebber en ondernemer. En dit is mijn verhaal… Van kinds af aan ben ik altijd al een creatieve ziel geweest. Het begon reeds in de kleuterklas waar ik niets liever deed dan de hele dag door tekeningen maken. In de lagere school fantaseerde ik striptekenaar, illustrator, ontwerper of architect te zijn. Het maakte me eigenlijk niet zo veel uit welke job ik zou doen later zolang ik er maar mijn creativiteit volledig vrij kon laten. Ik wou creëren! In het middelbaar ging ik kunstonderwijs volgen. Zes jaar lang verbreedde ik er mijn horizon en ik studeerde af in toegepaste beeldende kunsten.  Ik vond mijn droom, kunstenaar worden! Het was tijdens deze studies, ergens in maart 2015, terwijl ik onderzoek deed naar materiaal voor een collage, dat ik op de beelden stootte van een vulkaanuitbarsting in Chili. De schoonheid in die beelden, ik kon het niet onder woorden brengen. Ik was er enorm door geraakt en wou deze ervaring in beeld brengen op m’n eigen ruwe en niet-bewerkte manier. Dus ging ik aan de slag en experimenteerde met mijn camera, de omgeving and verscheidene voorwerpen. Dit resulteerde in unieke beelden, vergelijkbaar met impressionistisch abstracte schilderijen. De camera diende als het penseel op het doek van de omgeving. Dit kleine project transformeerde al gauw in een reeks kunstwerken met een verhaal. Na al deze jaren ben ik dagelijks op ronde naar nieuwe beelden, gedreven door mijn verbeelding over alledaagse voorwerpen, omgevingen en ervaringen. Mijn doel is de mensen verwonderen met mijn kunstwerken en hen aanmoedigen hun verbeelding de vrije loop te laten.

 


 

Komende tentoonstellingen :

SPRNG (1 - 7 juli)
Ralph Posset (25 - 31 juli)