Nieuwsbrief mei 2022

  • Time to read 1 minute
Foto

Avdia Van Art 


Tentoonstelling van 6 tot en met 19 mei.
Elke dag open van 14u tot 19u.
Vernissage op zaterdag 7 mei van 14u tot 20u.

"VIA MIJN KUNST VERTEL IK MIJN VERHAAL”

Mijn bronnen van inspiratie zijn de mens en het leven in al zijn facetten, alsook de fantasie en dromen. In mijn werk zit geen strakke scheidslijn tussen wereld en verbeelding, ze vloeien constant door elkaar. Mijn concept is een 'passage’ tussen verleden en heden, tussen figuratief en abstract. Liefde, verdraagzaamheid, vrede, vuur, passie worden geschilderd met het penseel van mijn ziel. In mijn schilderijen kan je de symbolen van migratie zien: een kruis, een vogel, een boot, portretten van mensen en dieren. De composities die ik ontwerp zijn beelden van mijn eigen verhaal rond migratie. Kunst is een middel om mijn boodschap aan de hele wereld te tonen: migratie betekent vrijheid en het vinden van je eigen identiteit.
 


Freddy Housen - 'Geometric & Collage Art'


Tentoonstelling van 20 tot en met 26 mei.
Elke dag open van 11u tot 18u.


'Hoe je kijkt, is belangrijker dan wat je ziet'. Met deze visie in gedachten creëert Freddy Housen geometrische composities met kleurrijke contrasten op canvas en op MDF. Daarnaast maakt hij ook collages op handgeschept papier waarbij hij geometrische vormen en contrasterende kleuren combineert en integreert tot composities met interessante vormspanningen.

 
 


Sebastien Le Clef 
 

Sinds kinds af aan ben ik verwonderd door het tekenen. De aantrekkingskracht werd groter naarmate ik niet alles meer in woorden kon uitleggen, noch begrijpen. De zoektocht zette zich voort en mijn taal had ik meer en meer gevonden. De taal van het gecreëerde beeld.

Het proberen in mijn kunst is weggevallen en er rest enkel nog het buikgevoel. Typerend zijn de primitieve patronen die gecombineerd worden met een abstract ritme. De kracht van het oergevoel gebalanceerd door spaties witruimte geven de werken een draagvlak dat steeds de diepere lagen van onze persoonlijkheid aanspreekt.
Het werk dat ik maak is zeer intuïtief, volledig onwetend waar naartoe met het buikgevoel als voornaamste kompas.  

De erkenning van de werken weerspiegelt in de kijker met als gevolg dat we beiden de vruchten plukken. Lijn per lijn, kleur naast kleur, alles wat een mens mens maakt.
 

Komende tentoonstellingen :

Boudewijn Dupont - 'Find Peace' (3 - 23 juni)
NIVANNI - 'VIVA IL COLORE!' (24 - 29 juni)